COVID-19: Vírusszállító közeg (VTM) a diagnózishoz

A SARS-CoV-2 (2019-nCoV) diagnózisának sikere a COVID-19 járvány idején nagymértékben függ a minta minőségétől, valamint attól, hogy milyen körülmények között szállítják és tárolják a mintát a laboratóriumi feldolgozás előtt.

Vírusszállító közeg (VTM)
A kereskedelemben előállított vírusszállító tápközeg csavaros kupakkal ellátott műanyag tubusban kapható, amely pufferolt fehérjéket (szérum, albumin vagy zselatin) és antibiotikumokat tartalmaz. A fertőző baktériumok és gombák szaporodásának visszaszorítása érdekében a vírusszállító tápközegbe általában antibiotikumot is beépítenek, ezért ha baktérium- vagy gombakultúrát is igényelnek, ugyanarról a helyről külön mintát kell venni.

Vírusszállító tápközegünk Hanks Balanced Salt Solution (HBSS) kalciumot és magnéziumot tartalmaz, és hővel inaktivált szarvasmarhamagzati szérumot, gentamicint és amfotericin B-t tartalmaz. A Viral Transport Medium összetétele és gyártása követi a WHO és a CDC ajánlásait.

A termék folyadék formájában, steril, 13 ml-es lapos fenekű csőben, tamponnal vagy anélkül kerül forgalomba, hogy a lehető legtöbb lehetőséget biztosítsa a minták gyűjtésére.
A VTM 2 formátumban érhető el: tampon nélkül és tamponnal.

Leírás
Termékkód
Méret
Vírusszállító közeg (VTM)
VTM-49-3ML
49 db 3 ml-es injekciós üveg
Vírusszállító közeg (VTM) tamponnal
VTMK-49-3ML
49 fiola 3 ml-es + 49 tampon

Orvosi eszközök in vitro diagnosztikához. Olvassa el figyelmesen a használati utasítást.

Vélemény, hozzászólás?