Scientists Identify Corona virus Strain In Cyprus-‘Deltacron’-That

A tudósok Cipruson azonosították a koronavírus-törzset – a Deltacron-t, amely a Delta és az Omicron keverékét

A ciprusi tudósok 25 esetet találtak a koronavírus egy olyan törzsében, amely szerintük a delta és az omikron variánsok elemeit egyesíti, és „deltakronnak” nevezték el, és a változat nagy részét a Covid-19 miatt kórházba szállított betegeknél találták meg. az új törzs azonosításában – mondta szombaton.
Emberek a ciprusi Larnaca nemzetközi repülőtéren (Fotó: CHRISTINA ASSI/AFP a Getty Images-en keresztül)

LEGFONTOSABB TÉNYEKET

A felfedezést Leondios Kostrikis, a Ciprusi Egyetem biológiai tudományok professzora, a Biotechnológiai és Molekuláris Virológiai Laboratórium vezetője és csapata tette – írja a Bloomberg.
A Bloomberg szerint az új törzs „omikronszerű genetikai aláírásokkal rendelkezik a delta genomokban”.
A Cyprus Mail helyi angol napilap szerint 25 Cipruson vett mintában találtak Deltacron-esetet, amelyek közül 11 Covid-kórral kórházba került betegektől, 14 pedig a lakosságtól származott.
Az elemzés azt mutatja, hogy a deltakront gyakrabban találják meg a Covid-19-es betegeknél, mint azoknál a Covid-19-es betegeknél, akik nem kerültek kórházba – mondta Kostrikis.
Elképzelhető, hogy az új törzset máshol nem találták meg, és az esetek sorrendjét elküldték a GISAID németországi nemzetközi adatbázisba, amely nyomon követi a koronavírus fejleményeit – írta a Cyprus Mail.
Ausztrália utolsó nulla CovidHoldoutja lemondja a határok újranyitási terveit, mivel az Omicron megnövekszik az egész országban

KULCS HÁTTÉR

2021 decemberében Paul Burton, a Moderna tiszti főorvosa azt mondta az Egyesült Királyság alsóházának, hogy a delta és az omikron együttélése megnövelte egy új variáns esélyét, mivel génekkel kereskednek – írja a Daily Mail. A New York Times szerint az ilyen rekombináció gyakori a koronavírusokban. Több tanulmány is felvetette, hogy a rekombináció a vírus „veszélyes” változását idézheti elő, de segíthet a kutatóknak gyógyszerek kifejlesztésében a vírus kezelésére.

Vélemény, hozzászólás?